SEO workshop in Beverwijk

SEO workshop

Regelmatig verzorg ik SEO workshops voor zelfstandigen en kleine ondernemingen. Dat doe ik in Alkmaar, Castricum en Beverwijk of bij ondernemers op locatie.

Hoe ziet de SEO workshop eruit?

We bespreken verschillende onderwerpen waarmee ik je leer hoe je zelf grip krijgt op je vindbaarheid in Google. Samen met maximaal vijf andere ondernemers gaan we een dagdeel aan de website werken. We bespreken elkaars ondernemingen, diensten en USP’s en gaan aan de hand daarvan aan de slag. Je leert een aantal vaardigheden waarmee je zelf verder kan met het verbeteren van je site met als doel je website beter vindbaar te maken en hiermee nieuwe klanten te genereren.

We gaan meerdere onderwerpen bespreken en verbeteren aan je website. Aangezien we dit in een kleine groep doen kunnen we de verbeteringen snel toepassen en elkaar tips geven. Feedback van onbekenden is vaak waardevol en zeker als het van andere ondernemers komt.

Voor wie is deze SEO Workshop?

Deze SEO workshop is voor alle ondernemers die graag een stap verder willen met hun online vindbaarheid. Ondernemers die zelf graag aan hun website werken en openstaan voor verbetering. Aangezien er ook andere ondernemers aan tafel zitten wordt een actieve en geïnteresseerde houding op prijs gesteld.

Waarom mag jij deze SEO workshop niet missen?

Je leert meer dan de basis van SEO en vooral hoe je dit zelf in de hand hebt. Door je opgedane kennis te gebruiken hoef je niet te investeren in een specialist die de werkzaamheden voor je uitvoert. Hierdoor heb je jouw vindbaarheid volledig zelf in de hand en beperk je de constante kosten.

De kennis die je opdoet zal je helpen bij het verbeteren van je online vindbaarheid waardoor er meer geïnteresseerde bezoekers op je website komen. Je leert om deze bezoekers te overtuigen met je content om zo van deze bezoekers nieuwe klanten te maken.

Waar en wanneer zijn de workshops?

De SEO workshops vinden maandelijks plaats op verschillende locaties. De workshop start om 09:30 en eindigt om 16:00.
De prijs van deze workshop is 275,- ex btw. De lunch en tussendoortjes zijn hier bij inbegrepen.

SEO content workshop

Wat ga je leren tijdens de workshop?

De SEO onderwerpen die we gaan bespreken en verbeteren zijn:

Techniek

We gaan je website testen aan de hand van tools die voor iedereen toegankelijk zijn.
Met een overzicht van de verbeterpunten kan je technische aanpassingen doorvoeren.

Structuur

Hoe zijn de pagina’s ingedeeld en wordt er gebruik gemaakt van categoriepagina’s?
Waar zijn je diensten te vinden en hoe snel komt een bezoeker aan de informatie die hij/zij zoekt?

Content

Hoe doe je een zoekwoordanalyse en hoe sluit ik plaatsen en zoektermen uit?
We gaan aan de slag met de zoekwoordanalyse om zo een basis te vormen voor de content.
Onderling wordt gespard over de indeling van de pagina’s en we gaan een pagina schrijven aan de hand van het format. Hierbij zorgen we voor een logische volgorde van de content zodat hij zowel voor de lezer als de zoekmachine begrijpelijk is.

Linkbuilding

Je leert wat linkbuilding is en hoe het werkt. Hierbij leer je het verschil tussen interne en externe links en hoe je deze kan creëren.

Meten is weten

Je leert hoe je data kunt gebruiken om je vindbaarheid te analyseren. Als je een Google Analytics-account hebt, leer je hoe je deze kunt gebruiken om je website slimmer in te zetten voor het verkrijgen van nieuwe leads. Als je nog geen Google Analytics-account hebt gaan we die aanmaken en leer je hoe je deze kunt gebruiken.

Rankings

Ook leer je hoe je de posities in Google eenvoudig kan meten en welke tools hier voor zijn. Hiermee kan je de inspanningen voor het verbeteren van je website eenvoudig testen en de concurrentie in de gaten houden.

Indexatie

Aan het einde van de workshop weet je ook hoe je kan zien of en hoe pagina’s geïndexeerd worden en welke (gratis) tools je kunt gebruiken om je eigen website en die van je concurrenten te kunnen meten.

Vrolijke SEO content

Aanmelden? Vul dit formulier in en ik neem contact met je op!

  • Ik ga akkoord met het Privacy beleid en ben geen robot: