Online marketing voor campings

De dagen dat zichtbaar zijn in de omgeving genoeg was voor een succesvolle camping zijn voorbij. Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen online naar een camping die aan hun wensen voldoet. Hierdoor is het belangrijk dat de online marketing voor jouw camping in orde is. Daar kan ik jou mee helpen. Ik heb ervaring met de campingbranche, maar ook met online marketing. Met online marketing voor campings breng ik deze twee specialismen bij elkaar, zodat ook jouw doelgroep je camping kan vinden.

Online Marketing voor Campings

Jouw camping hoog in Google

Hoewel er mensen zijn die uitgebreid research doen naar de perfecte camping, heeft onderzoek uitgewezen dat de meeste gebruikers van Google klikken op een zoekresultaat dat op de eerste pagina staat. SEO is de perfecte strategie voor de langere termijn, omdat je eenmalig investeert in SEO-teksten die op het zoekgedrag van je potentiële klanten aansluiten. Je hoeft niet steeds opnieuw voor advertenties te betalen.

Het is dus belangrijk dat jouw camping zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google staat op zoektermen die belangrijk zijn voor jou en jouw doelgroep. Dat kan de term “camping” zijn in combinatie met jouw stad, regio of provincie, maar bijvoorbeeld ook in combinatie met voorzieningen waar jij je op onderscheidt. Heb je bijvoorbeeld stacaravans met airco, Nederlandse animatie of kant en klare tenten? Laat dat dan vooral zien!

Adverteren voor jouw camping in Google

Ook adverteren in Google is een nuttig middel om een hoge positie in de zoekresultaten te veroveren. Vooral als de site van je camping net online is en je in de organische zoekresultaten nog niet zo hoog staat. Met een advertentie boven de zoekresultaten ben je toch te zien voor jouw doelgroep.

Omdat een camping runnen veel tijd in beslag neemt, merk ik dat veel mensen Google Ads voor campings niet aandurven. Toch is dat zonde. Je kunt namelijk veel extra campingbezoekers naar jouw camping toe lokken als je je advertenties goed inzet in Google.

Volle camping dankzij online marketing

Wat kan ik voor jouw camping betekenen?

Al jaren werk ik dagelijks met Google Ads en ken daardoor alle ins en outs van zowel de zoekmachine als het advertentieplatform. Zo kan ik jou helpen met alle aspecten van de online marketing voor jouw camping. Ik kan een zoekwoordenonderzoek uitvoeren om erachter te komen welke zoekwoorden die belangrijk voor jouw camping zijn ook daadwerkelijk veel gebruikt worden. Aan de hand van de resultaten passende kan ik SEO-teksten en advertentieteksten schrijven.

Daarnaast ken ik de markt als mijn broekzak omdat ik meerdere seizoenen op een camping heb gewerkt. Daarnaast heb ik voor meerdere campings positieve resultaten geboekt met online marketing. Deze kennis kan ik gebruiken om een marketingplan op te stellen dat perfect bij jouw doelgroep, jouw wensen en jouw budget past. Ook Facebook-marketing voor jouw camping is mogelijk. Waar het uiteindelijk om gaat is dat campingbezoekers jouw camping kunnen vinden wanneer ze zoeken naar een nieuwe vakantiebestemming.

Hulp nodig met de online marketing van je camping?

Kost het runnen van je camping te veel tijd om ook nog in online marketing te investeren? Of heb je er de kennis niet voor? Geen probleem: ik zet mijn ervaring met online marketing en de campingbranche graag in om online marketing voor jouw camping tot een groot succes te maken. Neem gerust contact op, zodat we kunnen bespreken hoe ik jouw wensen naar een succesvolle marketingcampagne voor jouw camping kan vertalen.